top of page
Search

U Tinjanu održana panel diskusija i umrežavanje za poduzetnike središnje Istre

U subotu, 15.10.2022., održana je u sklopu Internacionalnog sajma pršuta u Tinjanu panel diskusija i umrežavanje „Što digitalni nomadi i poduzetnici središnje Istre mogu zajedno?“ koju su zajednički organizirali Razvojna agencija Srce Istre i Općina Tinjan, u sklopu provedbe Startup village projekta i Internacionalnog sajma pršuta ISAP 2022.


Nakon pozdravnog govora načelnika Općine Tinjan, okupili su se poduzetnici, obrtnici i iznajmljivači s područja središnje Istre koji su bili zainteresirani podijeliti svoja znanja i iskustva te se informorati o tome što lokalni poduzetnici i digitalni nomadi mogu zajedno. Cilj diskusije bilo je predstaviti mogućnosti koje donosi boravak digitalnih nomada na području središnje Istre i što znači pojam „remote work“. Panelisti su bili: Dragana Pehar, stručnjakinja za digitalni marketing, Marijan Makar, direktor poduzetničkog inkubatora Lucera d.o.o. iz Ludbrega te Katarina Bulić Bestulić, odvjetnica i digitalna nomatkinja. Panelisti su predstavili područja svojeg djelovanja, a koja uključuju važnost zajednice i organiziranja događaja gdje se znanja i iskustva mogu dijeliti. Smatraju da u prijenosu znanja veliku ulogu imaju coworking prostori, kakav je i poduzetnički inkubatro Pazin UP kojim upravlja Razvojna agencija Srce Istre. Katarina Bestulić Bulić je istaknula kako je njezino iskustvo poslovanja kao digitalnog nomada pozitivno te kako se njime šire vidici i upoznaju druge kulture, a skupljenim se znanjem vlastitoj zajednici može dati veliki doprinos. Marijan Makar, direktor ludbreškog poduzetničkog inkubatora, jedan je od dva dobitnika Startup village projekta iz Hrvatske. Zaključio je kako su networking i edukacija ključ daljnjeg razvoja što je svakako potvrđeno u drugom dijelu događanja gdje su sudionici imali priliku predstaviti svoje poslovanje i proširiti mrežu klijenata i djelovanja te se inspirirati novim idejama.

Prije samog početka panel diskusije moderatorica i voditeljica projekta Startup village Claudia Pučić predstavila je cilj programa kojim će se razviti sadržaji za povezivanje digitalnih nomada i lokalnih poduzetnika te je isto tako predstavila izazov u pronalasku smještaja za sve one koji žele boraviti u Istri na dulje vrijeme, a nemaju potrebnu za klasičnom turističkom ponudom. O istome su sudionici nastavili razgovor kroz ugodno druženje i marendu po završetku panel diskusije.

45 views0 comments
bottom of page