top of page
Search

Zaroni u jedan od tri izazova i osvoji 1.000 eura i 100 sati mentorstva


"EU Space data" su na raspolaganju – iskoristi priliku, kreiraj nešto novo, i osvoji nagrade


Drugi CASSINI Hackathon je međunarodno natjecanje timova u razvoju idejnih rješenja koji će se održati 5. – 7. studenog 2021. i to u hibridnoj varijanti, u Bird Inkubatoru u Zagrebu i online.

Pobjednički tim očekuje nagrada od 1.000 eura koju će osigurati organizator CASSINI Hackathona u Hrvatskoj - INVENTO Capital Partners, poduzetnički akcelerator za start-upove u svim fazama razvoja, a Bird Inkubator, kao jedan od partnera i domaćin hackathona, će po svom izboru 'udomiti' jednog od natjecatelja te mu pružiti poticajno okruženje i prostor za razvoj poduzetničke ideje.

Tijekom hackathona timovi će imati na raspolaganju vrsne mentore, poput poznatog i borbenog poduzetnika Dražena Oreščanina, Igora Magdalenića - stručnjaka za krizni menadžment, Darija Vuljanka koji je pokrenuo start-up koristeći satelitske podatke, Gorjana Agačevića eksperta za UX i analizu podataka i brojni drugi, a pobjednici će osvojiti priliku za dodatnih 100 sati mentoriranja međunarodnih stručnjaka.


Prijave za hackathon su otvorene do 29. listopada2021! CASSINI Hackathons | Croatia


Sudionici hackathona u Hravatskoj i još 9 zemalja diljem Europe će raditi na razvoju idejnih rješenja za jedan od izazova, po vlastitom izboru:

1. Siguran prolaz na moru - rješenja koja će omogućiti brodovima i ribarskim kočaricama sigurnu plovidbu preko mora.

2. Život na kopnu - rješenja koja će olakšati ljudima, biljkama i životinjama prilagodbu na klimatske promjene.

3. Briga o životinjama - rješenja koja će pomoći u zaštiti biološke raznolikosti i prirodnih staništa divljih životinja.


Timovima će na raspolagnaju osim stručnih mentora, biti i EU Space Data, poput Copernicusa, Galilea i EGNOS-a. Iako ovo pomalo zvuči svemirski, prethodni sudionici CASSINI Hackathona kažu da je dovoljno IT znanje na razini izrade web stranice, no timu su potrebna i druga znanja i vještine te kreativno razmišljanje o izazovima koji su postavljeni. Dakle, očekuju se kreativni pojedinci i timovi sa šarolikim znanjima i saznanjima iz prirode i društva, a dobrodošli su ljubitelji Pythona, UX-a, kreativni koderi, UI nindže.

28 views0 comments
bottom of page