top of page
Search

U Pazinu predstavljeni različiti natječaji za financiranje udruga

U protekla dva tjedna u coworking prostoru Poduzetničkog inkubatora Pazin UP organiziran je niz besplatnih radionica namijenjenih građanima s područja središnje Istre, okupljenima u različite udruge, ustanove ili neformalne inicijative koje se bave programima za dobrobit zajednice te posebnih dobnih ili interesnih skupina.


Razvojna agencija Srce Istre organizirala je 2 radionice o mogućnostima financiranja aktivnosti kroz program Erasmus +, a Grad Pazin predstavio je natječaj kroz koji će financirati udruge koje provode aktivnosti na području Pazina. Tako je 16.1. održana popodnevna radionica na kojoj su predstavnicima udruga mladih i za mlade s područja Pazina i susjednih općina predstavljene mogućnosti prijave projekata u području mladih, kroz koje program Erasmus + potiče razvoj neformalnog obrazovanja te izvaninstitucionalni rad s mladima. Direktorica Razvojne agencije Srce Istre, Petra Pekica, upoznala je mlade s mogućnostima organizacije međunarodnih razmjena mladih, sudjelovanjem osoblja koje radi s mladima na usavršavanju u inozemstvu te organiziranim aktivnostima koje potiču aktivno sudjelovanje mladih u zajednici.

Tjedan dana kasnije, 23.1. održana je radionica posvećena mogućnostima prijave projekata u području sporta, prvenstveno namijenjena sportašima i sportskim udrugama s područja šire Pazinštine. Gošća predavačica bila je Verica Mance iz udruge Vere Montis, prethodno dugogodišnja tajnica Riječkog sportskog saveza, koja je s prisutnima podijelila bogato iskustvo sudjelovanja i prijave projekata u okviru programa Erasmus +. Cilj ovih promotivnih radionica bio je upoznati različite skupina s mogućnostima korištenja programa Erasmus + za financiranje različitih društvenokorisnih aktivnosti. U proteklom financijskom razdoblju, od 2014. do 2020. godine, Istarska županija bila je među 5 najuspješnijih hrvatskih županija po broju ugovorenih projekata iz programa Erasmus +.



Dan nakon, predstavnicima različitih udruga s istog područja predstavljen je i Javni natječaj za financiranje programa/projekata/manifestacija OCD od interesa za opće dobro iz proračuna Grada Pazina u 2023. godini. Prezentaciju za zainteresirane održala je Tamara Damijanić, viša stručna suradnica u Upravnom odjelu za društvene djelatnosti Grada Pazina. Rok za podnošenje prijedloga programa/projekata/manifestacija je zaključno do 11. veljače 2023. godine.



32 views0 comments
bottom of page