top of page
Search

Središnja Istra će na jesen provoditi projekt „Gourmet Getaway“ radi privlačenja digitalnih nomada


Danas je predstavljen nastavak projekta „Live and Work in Central Istria“, koji se, uz financijsku potporu Hrvatske turističke zajednice, provodi treću godinu za redom i to u razdoblju posezone, a s ciljem produljenja turističke sezone. Ovogodišnji inovativni projekt pod nazivom „Gourmet Getaway - Workation & Workshops“, rezultat je nastavka suradnje s Udrugom digitalnih nomada Hrvatske, stručnjacima tvrtke Saltwater Nomads te Turističkom zajednicom Središnje Istre (TZSI), a odvijat će se od 3. studenog do 3. prosinca 2023. godine. Ovaj projekt nije samo prilika za digitalne nomade iz čitavog svijeta da otkriju ljepote Središnje Istre, već i važna inicijativa koja će dugoročno zasigurno dodatno potaknuti turistički i ekonomski rast unutrašnjosti istre tijekom čitave godine.


Središnja Istra, poznata po svom prekrasnom krajoliku, šarmantnim mjestašcima i bogatoj enogastronomskoj ponudi aktivnoj tijekom čitave godine, kroz projekt „Gourmet Getaway - Workation & Workshops“ predstavlja se kao idealna destinacija za digitalne nomade u svako doba godine, pružajući im priliku za rad i opuštanje u prekrasnom ruralnom okruženju. Prema riječima direktorice TZSI Sanje Kantaruti, ovim projektom želi se istaknuti kako je Središnja Istra ne samo destinacija za ljetni turizam, već i mjesto koje nudi raznovrsne sadržaje i doživljaje tijekom čitave godine.


Uvođenjem ovakvih inicijativa, želi se potaknuti diverzifikaciju turizma, odnosno daljnji razvoj selektivnih oblika turizma te produžiti turističku sezonu i pružiti lokalnom stanovništvu priliku za nova poslovna partnerstva, suradnje i učenje od globalnih profesionalaca.


U sklopu ovog projekta danas je objavljen javni poziv kroz koji će četiri digitalna nomada moći kroz mjesec dana iskusiti sve čari Središnje Istre. Pobjednici će biti nagrađeni mjesecom besplatnog smještaja u ruralnoj vili u Središnjoj Istri, putnom stipendijom od 250 eura, tjednim budžetom za prehranu i sudjelovanjem na nizu radionica i gastronomskih doživljaja.


Natjecanje je otvoreno do 24. rujna 2023. godine, a odabrani pobjednici će tijekom svog boravka upoznati raznovrsnost kulture, gastronomije i prirodnih ljepota destinacije, istovremeno kroz rad održavajući svoj globalni radni ritam. Ovo je prilika da se spoje posao i užitak, da se uživa u autentičnim lokalnim okusima, otkrije „umjetnost“ proizvodnje vina i meda te da se usavrše vještine kuhanja tradicionalnih istarskih jela.

15 views0 comments

Comments


bottom of page