top of page
Search

Sljedeći meetup "Local-IT-y" u studenom

U utorak, 28. rujna 2021., u Udruženju obrtnika Pazin, održan je inicijalni sastanak s Cehom ugostitelja Udruženja obrtnika Pazin, a na kojem su sudjelovali predsjednik Ceha ugostitelja Obrtničke komore Istarske županije Stanislav Briškoski, predsjednica ceha ugostitelja Udruženja obrtnika Pazin Svetlana Buljan, tajnica Udruženja obrtnika Pazin Alison Merlić te predstavnica Razvojne agencije Srce Istre i ugostitelji Pazinštine.

Cilj sastanka bio je predstaviti planove za organizaciju meetup-a i njihovo značenje za lokalnu zajednicu. U tom smislu, predstavljen je aktualni javni poziv kojim se poziva ugostitelje da se uključe na način da se u njihovim objektima okupe predstavnici interesnih skupina na određenu temu te da raspravljaju o identificiranim problemima u formalnom dijelu u obliku panel diskusija, konferencija, predavanja, radionica i edukacija, a neformalni dio umrežavanja predviđen je za rješenja, prijedloge i ideje.

Svaki meetup predstavlja priču za sebe, ali pruža i priliku za nastavak, nadogradnju i razvoj. Isto tako cilj nam je uključiti i digitalne nomade koji donose nove perspektive i znanja (if you are reading this, visit us in coworking in Pazin) i priliku za suradnju.

Razvojna agencija Srce Istre želi povezati poduzetnike, javni sektor i obrazovne institucije s naglaskom na nove prilike koje donosi ovo financijsko razdoblje Europske unije (2021 – 2027).


Na jučerašnjem sastanku su se tako donijeli zaključci i istaknuli problemi s kojima se nose ugostitelji, a koji obuhvaćaju:

1. Nedostatak radne snage u ugostiteljstvu i kako dalje?

2. Izdavanje dozvola za strane radnike iz trećih zemalja.

3. Povezivanje ugostitelja s lokalnim OPG-ovima i dodjela oznake prepoznatljivosti.


Tim povodom, na sljedećem meetup-u okupit će se ugostitelji, IT sektor, lokalne akcijske grupe i svi zainteresirani za lokalni razvoj, a ovom prilikom najavljujemo meetup u studenom - LocalITy, a za više informacija pratite nas na društvenim mrežama ili nas posjetite u Pazinu.


49 views0 comments
bottom of page