top of page
Search

Razvojna agencija Srce Istre predstavila projekt STARTUP village u Španjolskoj


Od 5. do 7. rujna Razvojna agencija Srce Istre – RASI predstavila je na Startup Ole' konferenciji u Salamanci projekt Startup village kao jedan od pobjednika natječaja koji je novčanim sredstvima podržao Huawei, a kojim se potiče dugoročni razvoj ruralnih područja.


Cilj projekta je doprinijeti povećanju broja korisnika poduzetničke infrastrukture, a kojom u Pazinu upravlja Razvojna agencija Srce Istre. Osim povećanja broja korisnika postojeće infrastrukture namijenjene poduzetnicima, projektom će se poticati razvoj inovacija u ruralnom području. Time se stvara prilika da se u središnjoj Istri poveže zajednica koja će na temelju analiziranih potreba doprinijeti povećanju kvalitete života, ali i predstavljanju novih rješenja temeljenih na istraživanju, a koja doprinose boljem gospodarskom, društvenom i okolišnom stanju.



Voditeljica projekta, Claudia Pučić, sudjelovala je na konferenciji i na okruglom stolu gdje se s ostalim dobitnicima iz Danske, Portugala, Bugarske, Irske i Grčke raspravljalo o prednostima, ali i izazovima s kojima se susreću. Međusobnim umrežavanjem, donio se plan za sljedeće korake i follow up projekte. U budućem razdoblju u sklopu projekta provodit će se aktivnosti kojima se nastoji privući što veći broj poduzetnika u središnju Istru, omogućiti im umrežavanje

s lokalnom zajednicom te potaknuti ih na razvoj inovativnih rješenja i stvaranje poduzetničkih priča.



U sklopu poduzetničkog inkubatora Pazin UP, RASI nudi i coworking prostore dostupne digitalnim nomadima i povremenim korisnicima, kako bi uspješno odradili svoje obaveze i umrežili se, a na raspolaganju im je i kvalitetan optički Internet, koji je neizostavni dio većine poslovanja.

52 views0 comments
bottom of page