top of page
Search

RASI na edukaciji o uključivanju lokalne samouprave u program Europske snage solidarnosti


13. i 20. lipnja 2023. godine putem aplikacije Zoom održao se seminar “Activating Citizens - Use of European Solidarity Corps for Municipalities and other local authorities” na kojem je sudjelovala i voditeljica projekata u Razvojnoj agenciji Srce Istre.

Aktivnost je organizirana od strane ciparske nacionalne agencije Youth Board of Cyprus, a uz podršku mreže Salto Youth, programa Europskih snaga solidarnosti te Europe Goes Local projekta.

Seminar je prvenstveno bio namijenjen osobama koje su zaposlene u jedinicama lokalne samouprave koji imaju iskustva u europskim temama i zainteresirani su za uključivanje mladih u svoje međunarodne aktivnosti, imaju iskustva u radu s mladima ili se bave temama aktivnog građanstva, organizacijama koje se bave mladima, ali i ostalim tijelima čiji je rad povezan s radom lokalne vlasti.



Kroz dva dana trajanja seminara sudionici iz svih dijelova Europe imali su se prilike upoznati s mogućnostima financiranja novog programa Europskih snaga solidarnosti 2021.-2027., a uz predstavljanje inspirativnih primjera dobre prakse s Cipra, iz Bugarske te Slovenije, i doznati kako program funkcionira u praksi. Upravo su nas ti primjeri osvijestili kako volontiranje unutar Europskih snaga solidarnosti može potaknuti društvenu inovaciju, uključenost te dovesti do održive dodane vrijednosti u zajednicama.

Također, sudionicima je ovo bila odlična prilika za umrežavanje, razmjenu dobrih praksi i savjetovanje kroz grupne radne sesije, a uspjelo se predstaviti i neke druge mogućnosti (kao što su programi financiranja Erasmus+ i CERV) za jedinice lokalne samouprave koje žele ojačati svoje postojeće mreže uključivanjem mlade generacije.

6 views0 comments
bottom of page