top of page
Search

Poziv na konferenciju projekta Europe Goes Local: Rad s mladima u lokalnoj zajednici

Na konferenciji će se raspraviti kako gradovi i općine mogu poduprijeti i unaprijediti lokalni rad s mladima, te predstaviti primjere dobre prakse, rezultate jednogodišnjeg rada na izradi i realizaciji planova gradova uključenih u provedbu nedavno završenog 3. izdanja projekta u Hrvatskoj.

Agencija za mobilnost i programe Europske unije 27. listopada 2023. godine u Opatiji organizira završnu konferenciju trećeg vala projekta “Europe Goes Local - Supporting Youth Work at the Municipal Level” pod nazivom Rad s mladima u lokalnoj zajednici: gdje smo sad i kako nastavljamo dalje.


Europe Goes Local” trenutno je najveći europski projekt u području rada s mladima koji okuplja 22 nacionalne agencije zadužene za provedbu programa Erasmus+ te europske institucije i mreže zadužene za područje rada s mladima u jednom strateškom partnerstvu. U projekt su, od 2016. godine, na nacionalnoj razini izravno uključena 44 grada, a projekt koordinira nacionalna delegacija koju čine predstavnici Agencije za mobilnost i programe Europske unije te stručnjaci u području rada s mladima. Dosad su u Hrvatskoj provedena tri ciklusa aktivnosti projekta, a konferencija je prilika za predstavljanje dosadašnjih rezultata i najavu novog izdanja Europe Goes Local projekta.


Na konferenciji će se raspraviti kako gradovi i općine mogu poduprijeti i unaprijediti lokalni rad s mladima, te predstaviti primjere dobre prakse, rezultate jednogodišnjeg rada na izradi i realizaciji planova gradova uključenih u provedbu nedavno završenog 3. izdanja projekta u Hrvatskoj. Također, sudionici će biti upoznati s time što nam Europa nudi kroz razvoj lokalnog rada s mladima, a poseban naglasak će se staviti na praktične primjere projekata koje provode institucije i organizacije civilnog društva.

Konferencija će poslužiti i kao platforma na kojoj će se prisutnim jedinicama lokalne samouprave uputiti poziv za sudjelovanje u nastavku projekta pa je sudjelovanje na konferenciji ujedno i izvrsna prilika za upoznavanje s detaljima projekta i dobrobitima sudjelovanja za jedinice lokalne samouprave.

Konferencija će se održati u petak, 27. listopada 2023. godine u Opatiji, u hotelu Admiral, Ulica Maršala Tita 139, od 12:00 do 16:00 sati.

Organizator pokriva troškove puta javnim prijevozom.

Na konferenciju se možete prijaviti putem prijavnog obrasca, do 29. rujna 2023. godine, a dostupan je i okviran program konferencije. Broj sudionika je ograničen, a potvrdu sudjelovanja, detaljan program konferencije i upute o povratu putnih troškova dobit ćete nakon zatvaranja prijava.

U slučaju dodatnih pitanja, svoje upite možete slati na e-mail pekica.petra@gmail.com.


Izvor slike: Freepik

26 views0 comments

Commentaires


bottom of page