top of page
Search

Poduzetnice i obrtnice s područja Pazinštine proslavile svoj dan


Od 2014. godine, 19. studenog žene u poduzetništvu obilježavaju svoj dan. Ovo je dan kada poduzetnice diljem svijeta nastoje ukazati na specifične izazove s kojima se susreću i na važnost podrške kako njihov gospodarski potencijal ne bi ostao neiskorišten.


Tim su povodom Razvojna agencija Srce Istre i Udruženje obrtnika Pazin odlučili okupiti nekolicinu poduzetnica i obrtnica s područja središnje Istre te im kroz neformalno druženje u prostorima poduzetničkog inkubatora Pazin UP omogućiti da predstave sebe i svoje poslovanje, da se međusobno upoznaju te izmijene iskustva i kontakte. Druženje se održalo u utorak, 21. studenog 2023.


Sve prisutne pozdravila je i gradonačelnica grada Pazina Suzana Jašić te ovim hrabrim ženama svojim inspirativnim govorom, ali i iskustvom bivše poduzetnice, dala dodatni vjetar u leđa. Mila Ćorić, predstavnica Agencije za malo gospodarstvo, inovacije i investicije – HAMAG-BICRO informirala je prisutne o uslugama i podrškama koje agencija nudi poduzetnicima. Ispostava HAMAG-BICRO za Istarsku županiju nalazi se upravo u poduzetničkom inkubatoru u Pazinu te se ondje svakodnevno mogu dobiti potrebne informacije i savjeti vezano uz mogućnosti unapređenja poslovanja. Daniela Drandić, poznata aktivistica za osnaživanje žena, zaokružila je cijelu priču izlaganjem o zelenom poslovanju koje se sve više nameće kao nužnost i potreba, odnosno kako poslovanje svoje tvrtke ili obrta što jednostavnije prilagoditi novim zahtjevima modernog, ekološki održivog tržišta.


Neformalno druženje nastavilo se uz degustaciju lokalnih proizvoda zahvaljujući poduzetnicima i obrtnicima koji su prepoznali važnost ovog događaja te ga podržali donacijom svojih proizvoda: Antica torte i kolači, Sirana Orbanić, Vina Anđelini, Ferenčić - proizvodnja bezalkoholnih pića te AZRRI – agencija za ruralni razvoj Istre.


Ovim događajem uspješno je probijen led u povezivanju lokalnih poduzetnica i obrtnica, odnosno odrađena je uvertira u jednu pozitivnu priču jačanja lokalnog ženskog poduzetništva i osnaživanja poduzetnica i obrtništva, s čime Razvojna agencija Srce Istre i Poduzetnički inkubator Pazin UP planiraju nastaviti u skorijoj budućnosti.


Dio atmosfere s druženja donosimo vam u galeriji.44 views0 comments

Comments


bottom of page