top of page
Search

Objavljeni su natječaji za poduzetnike - RASI i HAMAG BICRO danas održavaju radionicu i umrežavanje

Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja objavilo je 1. travnja dva poziva na dostavu projektnih prijedloga za mikro, male i srednje poduzetnike – "Komercijalizacija inovacija" i "Bespovratne potpore za novoosnovana poduzeća".

Kako je i najavljeno, danas u RocKaštelu će se održati informativna radionica i umrežavanje za poduzetnike s početkom u 16,30, a o čemu smo pisali ovdje.


Više informacija o samim natječajima dostupno je na ovoj poveznici , a tekst javnog poziva za "Bespovratne potpore za novoosnovana poduzeća" i "Komercijalizaciju inovacija" je dostupan na stranici Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja.


Potpora u okviru Poziva na dostavu projektnih prijedloga "Komercijalizacija inovacija" namijenjena je mikro, malim i srednjim poduzetnicima usmjerenima na proizvodnju naprednih i inovativnih proizvoda i usluga visoke dodane vrijednosti. Ovdje se radi o poticanju ulaganja neophodnih za komercijalizaciju inovacija i rezultata istraživanja i razvoja, za proizvode i usluge koji su u fazi spremnosti za tržište. Ukupna alokacija Poziva iznosi 380 milijuna kuna, a iznosi potpore koja se može dodijeliti poduzetnicima kreću se između 760.000,00 kuna i 5.320.000,00 kuna.


Prijave na Poziv „Komercijalizacija inovacija“ zaprimaju se od 20. svibnja 2022.


Neke od ključnih aktivnosti prihvatljivih za financiranje u sklopu ovog Poziva su namijenjene dovršetku inovacija koje su u visokom stupnju razvijenosti i njihovoj pripremi za komercijalnu proizvodnju, uključujući zaštitu intelektualnog vlasništva i plaće zaposlenih na projektu, savjetodavne i pomoćne usluge za inovacije ali i nabavu novih strojeva, opreme i sl. neophodnih za provedbu projekta.


Pozivom "Bespovratne potpore za novoosnovana poduzeća" poticat će se investicije novoosnovanih mikro, malih i srednjih poduzeća (starost poduzeća do 5 godina) koja razvijaju inovacije bazirane na znanju ili visokim tehnologijama. Riječ je o projektima čiji se proizvodi i usluge nalaze u pred-komercijalnoj fazi i zahtijevaju dodatna financijska ulaganja za dovršetak tehnološke spremnosti. Ukupna alokacija Poziva iznosi 141 milijun kuna, a iznosi potpore koja se može dodijeliti kreće se između 200 tisuća kuna i 1 milijun kuna


Prihvatljivi troškovi uključuju kupnju opreme, materijala, zapošljavanje osoblja i ugovaranje vanjskih usluga za razvoj inovacije. Usporedno s financiranjem, korisnici će u svrhu izgradnje kapaciteta i spremnosti za investicije biti obvezni proći osposobljavanje za specifične vještine za start-up tvrtke.


Prijave na Poziv „Bespovratne potpore za novoosnovana poduzeća“ zaprimaju se od 1. lipnja 2022.

49 views0 comments
bottom of page